Visoko opet bez mandata u Državnom parlamentu: Mehmedović, Mandra, Čavara, Helez, Glavaš i Baručija dobili mandate

Glasači iz ZDK-a, zajedno s glasačima iz općina i gradova iz Srednjobosanskog kantona, čine izbornu jedinicu 4, s ukupno 555.952 glasača, te su birali ukupno šest zastupnika za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Sinoć su utvrđeni preliminarni rezultati i za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH. U parlamentarne klupe ući će neka nova, ali i dosta starih lica. Iz Federacije BiH u državnom parlamentu će participirati osam stranaka, a iz RS-a sedam odnosno šest plus SDA koja je zastupljena i u FBiH.

Iz naše izborne jedinice 4 mandate su ostvarili: Šemsudin Mehmedović, Nermin Mandra (SDA), Marinko Čavara (HDZ), Zukan Helez (SDP), Vlatko Glavaš (DF), Aida Baručija (BHI-KF).

Visočki kandidati Amir Zukić (SDA), Emina Ihtijarević (SBB) i Nikola Pekić (NES) nisu uspjeli dobiti mandate, a Visoko u ovom najvišem zakonodavnom državnom tijelu već zadnjih šest izbornih ciklusa nema političara tog kvaliteta da bi ostvario mandat.

Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.