NaslovnicaLokalne TemeVisoko domaći...

Visoko domaćin kampa “Ispod našeg neba” za djecu iz dječijih domova i socijalno ugroženih porodica

Od petog do desetog augusta tekuće godine Visoko će biti domaćin zajedničkog projekta organizacije Youth for peace i Caritasa Italiana, koji ovom prilikom organiziraju ljetni kanmp za djecu i mlade.

Prostorije Franjevačke klasične gimnazije Visoko ugostit će, u okviru ovog kampa, 30 djece i mladih ljudi koji dolaze iz dječijih domova Bjelave, “Mala Škola” Vareš, te iz socijalno ugroženih porodica sa područja Sarajeva i Istočnog Sarajeva.

Sam kamp nosi naziv “Ispod našeg neba”, a bit će realiziran kroz treninge koje će voditi stručno osoblje organizacije Youth for peace. Tokom samog kampa djeca će kroz kreativne radionice i druženje učiti o Bosni i Hercegovini, njenim prirodnim ljepotama, te kulturno-povijesnom naslijeđu koje naša zemlja nudi.

“Na ovaj način želimo djeci dati priliku da na zanimljiv i unikatan način upoznaju zemlju u kojoj žive, kao i da nauče cijeniti i poštovati svoje, kako bi mogli cijeniti i poštovati tuđe. Ovo je četvrta godina trajanja ovog projekta nazvanog “Sretan život” koji za cilj ima edukaciju, socijalizaciju i inkluziju djece i mladih, te pripremu za samostalni život kako bi jednog dana bili nositelji društva i društvenih promjena.” – kazali su ovom prilikom za Visoko.co.ba organizatori kampa.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.