BiHLokalni izbori 2024Visoko će imati tri kandidata za gradonačelnika

Visoko će imati tri kandidata za gradonačelnika

Kao i prije četiri godine Visoko će imati tri kandidata na predstojećim lokalnim izborima za poziciju gradonačelnika. Od toga dva koji su bili kandidati i na prethodnim izborima 2020.godine. (Mirza Ganić, Dario Pekić). Novo ime je Adnan Delić koji će kako saznaje Visoko.co.ba nastupati kao kandidat SDP-a, a ne kao kandidat, kako su je zvali prethodnih mjeseci, udržene opozicije.

Još ranije 01.05., ovog mjeseca aktuelni gradonačelnik Mirza Ganić obznanio je da će ponovo biti kandidat Stranke Demokratske Akcije.

Adnan Delić je danas i zvanično potpisao izjavu kojom potvrđuje da je kandidat Socijaldemokratske partije.

Večeras bi GIO Snage Naroda Visoko trebalo da potvrdi kandidaturu svog predsjednika Darija Pekića.

Na predstojećim lokalnim izborima u Visokom učestvovat će i značajan broj stranaka koje neće imati svoje kandidate za gradonačelnika, ali će biti interesantno koga će od trojice kandidata podržati, a što će nam unaprijed ukazati kakve bi se koalicije mogle očekivati nakon izbora. Naravno, to ponajviše zavisi i od ostvarenih rezultata.

Podsjećamo, prije četiri godine u Visokom na 52 biračka mjesta za kandidate za gradonačelnika/gradonačelnicu je glasalo 20.308 glasača sa važećim glasačkim listićima.

Visočani su tada glasali ovako:

  1. Mirza Ganić (SDA) – 10.501 osvojen glas
  2. Amra Babić (Nezavisni kandidat) – 8.345 osvojenih glasova
  3. Dario Pekić (A-SDA) – 1.462 osvojena glasa

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE