NaslovnicaLokalne TemeVisoko bogati...

Visoko bogatije za još jednog doktora nauka: Kenan Muhamedagić odbranio doktorsku disertaciju na Mašinskom fakultetu u Sarajevu

Visočanin Kenan Muhamedagić u ponedjeljak je uspješno odbranio doktorsku disertaciju na Mašinskom fakultetu u Sarajevu i time stekao akademski stepen Doktora tehničkih nauka iz oblasti mašinstva.

“Danas sam, uz Božiju pomoć, uspješno odbranio doktorsku disertaciju i time stekao akademski stepen Doktora tehničkih nauka iz oblasti mašinstva.
Svoju duboku zahvalnost dugujem mom mentoru, dr. Ahmetu Čekiću, redovnom profesoru Mašinskog fakulteta u Sarajevu, na pomoći, strpljenu, uloženom trudu, korisnim savjetima, kao i na istraživačkoj slobodi koju sam imao tokom izrade ove disertacije. Zahvaljujem mu što je svoje znanje i iskustvo nesebično dijelio sa mnom i što je svojim savjetima usmjeravao moj rad u pravom smjeru.
Veliku zahvalnost dugujem i članovima Komisije, prof. dr. Đerziji Begić-Hajdarević i prof. dr. Maidi Čohodar Husić koje su u svakom trenutku bile na raspolaganju za pomoć i savjete, što je uveliko doprinijelo u realizaciji ključnih dijelova ove disertacije.
Zahvaljujem se svim kolegama sa Katedre za mašinski proizvodni inžinjering što su bili susretljivi, dostupni i otvoreni za saradnju, i time stvarali prijatnu radnu atmosferu.
Zahvaljujem se mojoj djevojci, porodici i prijateljima koji su bili uz mene i imali strpljenja i razumijevanja za moju posvećenost realizaciji doktorske disertacije.
Konačno, najveću zahvalnost dugujem mojim roditeljima za bezuslovnu moralnu podršku, ljubav i razumijevanje bez čega ne bih mogao realizovati ovaj rad.”, napisao je na svom Facebook profilu dr. Kenan Muhamedagić.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.