NaslovnicaLokalne TemeVisoko bilo d...

Visoko bilo domaćin susreta Franjevačkih ministranata

XXIII. susret Franjevačkih ministranata Framin održan je u Visokom 21. svibnja 2022. godine. Pod geslom „Važno je oduševiti srce za radost!” (Yves Ivonides), nakon dvije godine pandemijske pauze, okupilo se 350 ministranata iz 19 župa gdje djeluju braća Provincije Bosne Srebrene.

Program je započeo svetom misom koju je predvodio fra Silvio Zlatarević. Fra Silvio se osvrnuo na to kako se radost i ljubav ne mogu kupiti, ali kako mi jedni drugima možemo biti i radost i ljubav. Svetu misu je glazbeno animirao zbor Frame Uskoplje. Sve okupljene svećenike, časne sestre, katehete i ministrante pozdravio je fra Franjo Radman, gvardijan samostana sv. Bonaventure u Visokom, i fra Davor Petrović, područni duhovni asistent Frame.

Nakon misnog slavlja, svi sudionici ovogodišnjeg Framina uputili su se na igralište gdje su napravili milenijsku fotografiju, a potom ručali. Kao i prijašnjih godina, starijim sudionicima Framina bio je omogućen obilazak Franjevačkog sjemeništa i postulature te Gimnazije, a za one mlađe upriličeni su plesovi u sportskoj dvorani koji su animirali framaši.

Program Framina sastojao se iz tri dijela: Kviza znanja, Igara bez granica i natjecanja u stolnom tenisu. Tema kviza bila je „Sveci franjevačkog reda“ te „Ministranti i njihova služba“. Ove godine treće mjesto osvojila je župa Dobrinja, drugo mjesto župa Ljubunčić, a prvo mjesto župa Orašje. Treće mjesto u stolnom tenisu osvojio je Jakov Laco iz župe Kiseljak, drugo mjesto Petar Glavurdić iz župe Ljubunčić, a najbolji je bio Patrik Gašić iz župe Fojnica. U Igrama bez granica treće mjesto pripalo je župi Domaljevac, drugo župi Rama-Šćit, a zasluženo prvo mjesto osvojila je župa Čuklić. Gromoglasno i neumorno su navijali ministranti župe Osova te osvojili nagradu za najbolje ovogodišnje navijače.

Susret je završio podjelom zahvalnica svim župama koje su sudjelovale na ovogodišnjem Framinu te podjelom diploma i pehara pobjedničkim župama. Visoko je obasjala dječja radost i smijeh. Hvala svima koji su nesebično dali sebe kako bi sve prošlo u najboljem redu, ali i svima koji su na bilo koji način sudjelovali u organizaciji ovog susreta.

Visoko.co.ba/fsv.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.