NaslovnicaLokalne TemeVisoka delega...

Visoka delegacija turskih alima u posjeti Medresi

U sklopu zvaničnog programa svoje posjete Bosni i Hercegovini, visoka delegacija Međunarodnog udruženja muslimanskih učenjaka (UMAD) sa sjedištem u Istanbulu, posjetila je i Medresu “Osman-ef. Redžović”. Navedena posjeta rezultat je saradnje ovog udruženja i Medrese sa Predsjedništvom vjerskih poslova – Diyanetom Republike Turske i Uredom za vjerske poslove Ambasade Republike Turske u Sarajevu.

Članovi ove visoke delegacije istaknutih alima i univerzitetskih profesora bili su:

1. Abdülvahap Ekinci
2. Prof. Dr. Mustafa Karataş
3. Ömer Korkmaz
4. Dr. Adem Ergül
5. Ramazan Kayan
6. Prof. Dr. Mustafa Ağırman
7. Prof. Dr. Saffet Köse
8. Prof. Dr. Numan Aruç
9. Hüseyin Kansu
10. Prof. Dr. Ramazan Altıntaş
11. Prof. Dr. Abdulhamit Birışık
12. Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu
13. Sadettin Ekici
14. Muhammed Habil Balyer

Uz izraze tople dobrodošlice, direktor Medrese im je predstavio školu domaćina, te iskoristio priliku da ih upozna i sa Džemalom efendijom Salihspahićem koji im se također pridružio na sastanku. Gosti su predstavili aktivnosti udruženja, a razgovaralo se i o modelima buduće saradnje, posebno u pogledu prilika za stipendiranje i nastavak školovanja alumnista Medrese na prestižnim univerzitetima u Turskoj.

Visoko.co.ba/Medresa

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.