Lokalne TemeSportVisočani Merdić, Kahvedžić, Medanović, Sirćo, Hodzić, Kamarić na “Trebević trailu”

Visočani Merdić, Kahvedžić, Medanović, Sirćo, Hodzić, Kamarić na “Trebević trailu”

U Sarajevu je održan “Trebević Trail”, prva trail utrka na planini Trebević, koju su organizovali Planinarsko društvo Skakavac u partnerstvu sa J.P. Sarajevo doo i Gorskom službom spašavanja Trebević, a povodom jubileja otvaranja XlV Zimskih olimpijskih igara.

Visočni Asmir Merdić, Amer Kahvedžić, Amar Medanović, Kenan Sirćo, Armin Hodzić i Dino Kamarić uzeli su učešće na ovoj zahtjevnoj utrci po vrlo teškim vremenskim uslovima.

Ovu jedinstvenu utrku čini kružna staza dužine 13 kilometara sa 704 metra uspona, koja kreće i završava sa vidikovca Sarajevske žičare, a brojni učesnici imali su priliku da i iz ove perspektive otkriju čari olimpijske ljepotice iznad.

Start je bio pored hotela Pino, planinarskog doma Napredak, neizostavna Tri budalaša, odakle dolazi na kontrolno-okrepnu stanicu koja je smještena na planinarskom domu “Jure Franko”.

Nakon utrke održan je afterparty na terasi vidikovca, uz poštivanje svih mjera koje propisuju nadležne službe.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE