NaslovnicaLokalne TemeVisočko srce ...

Visočko srce dobilo novo ruho: Promijenjena boja natpisa ‘I love Visoko’ u Prijekom

Visoko pred kraj 2020. godine doživljava brojne promjene, a one vizuelne izazivaju najviše pažnje kod građana. Upravo jedna od takvih dogodila se danas u naselju Prijeko, nakon što je promijenjena boja srca na instalaciji – natpisu ‘I Love Visoko’.

Do sada je ovaj natpis, suprotno medicini i svim razumskim razmišljanjima, nosio ljubičastu boju, čime je grubo politički zloupotrijebljen javni novac za promoviranje jedne političke opcije u našem gradu.

Ipak, kako je, prema ljudskoj anatomiji, srce crveno, danas je ta greška iz ranijeg perioda prepravljena i Visoko dobija znak za sve Visočane i turiste koji požele da za sebe i prijatelje naprave uspomenu na naš grad.

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.