„Visočko ljeto 2017“: Održan turnir u šahu za slijepe i slabovidne osobe

U prostorijama Sportskog saveza općine Visoko danas je, u okviru manifestacije „Visočko ljeto 2017“, čiji je organizator općina Visoko, održan turnir u šahu za slijepe i slabovidne osobe. Tehnička organizacija turnira pripala je Udruženju slijepih općine Visoko (USOV), čiji je predsjednik Elmedin Jusić, prigodnim obraćanjem, otvorio ovaj turnir.

Istakao je zabrinutost zbog činjenice da svake godine na turniru učestvuje sve manji broj šahista, pogotovo mladih, uz nadu da će se to promijeniti u dogledno vrijeme.

„Zadovoljstvo mi je da vas, u ime organizatora, sve srdačno pozdravim i otvorim peti po redu turnir, na kojem učestvuje 8 igrača. Najstariji igrač, Alija Glumčević, dolazi iz Tuzle i ima 81 godinu. Posebno se zahvaljujem Općini Visoko i Općinskoj načelnici mr.sci. Amri Babić na podršci u organizaciji“, rekao je Elmedin Jusić – predsjednik USOV – a općine Visoko.

Konačni pobjednik turnira je Zijad Bajić iz Sarajeva, drugo mjesto pripalo je Senadu Sejmenoviću iz Kaknja, a kao trećeplasirani takmičenje je završio Emin Glumčević iz Tuzle. Organizator je za najuspješnije takmičare obezbjedio prigodne nagrade.

 

Press Općine Visoko