„Visočko ljeto 2017“: Likovna kolonija na Adi

Danas je otvorena tradicionalna, četrnaesta po redu, Likovna kolonija na Adi, u organizaciji UG „Galerija Likum“ 76 iz Visokog. Kao i svake godine, Likovna kolonija je uvrštena u oficijelni program manifestacije „Visočko ljeto“, čiji je organizator Općina Visoko.

„Finansijski aspekt je presudni faktor kada je broj učesnika u pitanju. Željeli bismo da je da je ova Likovna kolonija još masovnija, ali mi smo zadovoljni, prvenstveno zbog činjenice da se tradicija ne prekida. Uspjeli smo svim učesnicima obezbjediti sredstva za rad“, rekao nam je Mehmed Klepo ispred UG „Galerija Likum“ 76, dodavši kako će, po završetku Likovne kolonije, najvjerovatnije biti upriličena izložba radova, kako bi se stanovnici naše općine mogli uvjeriti u rezultate kreativnog procesa, koji će se odvijati narednih dana na Adi. Izrazio je zahvalnost Općini Visoko koja je, prema njegovim riječima, i ove godine imala najviše razumijevanja za cjelokupni projekat.

Likovna kolonija koja će, nadamo se, zainteresovati svakodnevne prolaznike, je otvorena do srijede u terminu od 10 do 20 sati.

 

Press Općine Visoko