“Visočko ljeto 2017.” i davno urađeni promotivni plakati nekih manifestacija

Općina Visoko i ove godine organizuje privredno – kulturnu manifestaciju “Visočko ljeto 2017.” i to prema sljedećem programu:

– Dani kulture i sporta od 22.07. do 26.07.2017.g.

– Dani trgovine od 27.07. do 02.08.2017.g.

Jest malo začudno da za neke programske manifestacije su odavno urađeni promotivni materijali i pored činjenice da je Javni poziv bio otvoren do 12. jula, a da još uvjek nemamo “službeni” program “Visočkog ljeta 2017.”

Plakat u prilogu, a vezano za muzički koncert, brat – bratu, ima mjesec dana da je na društvenim mrežama.

“Arapski konji” su na društvenim mrežama “sjevnuli” ili na dan isteka Javnog poziva ili dan poslije, a da javnost nije dobila zvanični program ovogodišnjeg “Visočkog ljeta 2017.”

I turnir NK Bosna je “usaglašen” prije nego ostale programske manifestacije.

Za “ostatak” programa “Visočkog ljeta 2017.” treba sačekati “službenu verziju”, a prije će biti da ostali učesnici nisu bili agilni da do sada objave svoje promotivne materijale.

Odnosno, medijsko-menadžerska postave s lokalnog javnog servisa koja “opslužuje” općinsko zdanje, bila je (onako đuturile) u Turskoj da se odmore od Ramazanskih i inih manifestacionizama.

Nadat se ovih dana da obznane šta će to biti “Visočko ljeto 2017.”.

TRANSPARENTNOST je čudna stvar, naročito kada entuzijasti polete “pred rudu” pa se ispostavi FARSOM društveno-politički formalizam tipa javnih poziva, komisija i sličnih tijela koja bi trebala potvrditi demokratske procedure i jednakopravnost svih koji su se kandidovali da budu dio programskih aktivnosti.