Visočki ukrotitelji plemenitosti i zaljubljenici u ljepotu konja (Video)

Foto: PrtScr / YT

Ljudi i konji kroz historiju imaju neraskidivu vezu jer svojom snagom ove plemenite životinje prate ljude u polju, u lovu, a u današnje vrijeme u sportskom, rekreativnom i terapijskom jahanju.

Razne narodne pjesme i priče svjedoče o ljepoti i plemenitosti konja, a ove divne životinje možemo naći u svim dijelovima svijeta i njihov značaj za čovječanstvo već odavno je potvrđen.

Upravo tu plemenitost i ljepotu koju posjeduju konji članovi Konjičkog kluba “Visoko” pokušavaju prenijeti javnosti, kao i svim posjetiteljima proteklih godina kroz razne aktivnosti i druženja koja priređuju.

Ovaj klub osnovan je na inicijativu nekoliko ljubitelja konja i jahanja 2007. godine, a zvanično registriran 2008. godine. U početku je tu bilo nekoliko vlasnika grla koji su zajedno jahali i razmjenjivali iskustva s vlasnicima iz čitave BiH, a nakon nekoliko godina rada i djelovanja ta ljubav se proširila na preko stotinu članova i ljubitelja konja.

Pogledajte kako izgleda prostor i dvije novootvorene arene za jahanje koje su urađene po svim svjetskim standardima na ulazu u Visoko, a koje pripadaju Konjičkog kluba “Visoko” u videu Almina Olovčića.

visoko.co.ba