Lokalne TemePozitivno VisokoVisočki srednjoškolci uličnom akcijom obilježili 12. august - Međunarodni dan mladih

Visočki srednjoškolci uličnom akcijom obilježili 12. august – Međunarodni dan mladih

Povodom 12. augusta, koji se u svijetu obilježava kao Međunarodni dan mladih, danas je Lokalni tim Visoko Asocijacije srednjoškolaca u BiH, upriličio obilježavanje ovog dana putem simpatične ulične akcije. Srednjoškolke i srednjoškolci iz Visokog u Gradskom parku, u okviru ove akcije, napravili su nekoliko zanimljivih postera i natpisa na panoima, koji su bili okačeni u parku, a na koje su prolaznici upisivali svoja mišljenja i mladalačka iskustva, bez obzira na svoju dob.

Ovom prilikom razgovarali smo sa Melinom Dragunić, predsjednicom Lokalnog tima Visoko, ASuBiH-a, koja nam je kazala nešto više o obilježavanju 12. augusta u našem gradu.

“Asocijacija srednjoškolaca u BiH je provela novu ideju i uličnu akciju – obilježavanje 12. augusta, Međunarodnog dana mladih, a Lokalni tim Visoko se pridružio realizaciji iste. U periodu od 14:00 do 16:30 sati smo bili u parku, u centru grada, gdje smo prikupljali informacije i različita mišljenja prolaznika o mladosti, diskutivali sa starijom populacijom o njihovim iskustvima i dogodovštinama, kojih su se prisjećali uz slatke osmijehe.

Ponosni smo na sebe, jer smo jedina nevladina organizacija u Visokom koja se sjetila i izašla na ulicu da ovaj dan uljepša i sebi samima, a i građanstvu.” – kazala nam je ovom prilikom Melina.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE