Visočki srednjoškolci uličnom akcijom obilježili 12. august – Međunarodni dan mladih

Povodom 12. augusta, koji se u svijetu obilježava kao Međunarodni dan mladih, danas je Lokalni tim Visoko Asocijacije srednjoškolaca u BiH, upriličio obilježavanje ovog dana putem simpatične ulične akcije. Srednjoškolke i srednjoškolci iz Visokog u Gradskom parku, u okviru ove akcije, napravili su nekoliko zanimljivih postera i natpisa na panoima, koji su bili okačeni u parku, a na koje su prolaznici upisivali svoja mišljenja i mladalačka iskustva, bez obzira na svoju dob.

Ovom prilikom razgovarali smo sa Melinom Dragunić, predsjednicom Lokalnog tima Visoko, ASuBiH-a, koja nam je kazala nešto više o obilježavanju 12. augusta u našem gradu.

“Asocijacija srednjoškolaca u BiH je provela novu ideju i uličnu akciju – obilježavanje 12. augusta, Međunarodnog dana mladih, a Lokalni tim Visoko se pridružio realizaciji iste. U periodu od 14:00 do 16:30 sati smo bili u parku, u centru grada, gdje smo prikupljali informacije i različita mišljenja prolaznika o mladosti, diskutivali sa starijom populacijom o njihovim iskustvima i dogodovštinama, kojih su se prisjećali uz slatke osmijehe.

Ponosni smo na sebe, jer smo jedina nevladina organizacija u Visokom koja se sjetila i izašla na ulicu da ovaj dan uljepša i sebi samima, a i građanstvu.” – kazala nam je ovom prilikom Melina.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.