NaslovnicaLokalne TemeVisočki sredn...

Visočki srednjoškolci domaćini srednjoškolcima ZDK

Danas su se u okviru mreVUK-a (Mreže Vijeća učenika ZDK) okupili srednjoškolci iz različitih gradova ZDK i posjetili visočke srednjoškolce, te se sa njima družili uz roštilj i uz društvene igre koje su visočki srednjoškolci kao domaćini pripremili svojim gostima, radi upoznavanja i zabave.
Srednjoškolci su pristigli iz Zenice, Tešnja, Kaknja, Breze, Zavidovića, Maglaja…

“mreVUK” je zajedničko ime za mreže Vijeća učenika koje se osnivaju u kantonima Bosne i Hercegovine. Program osnivanja mreža Vijeća/Savjeta učenika u Bosni i Hercegovini sprovodi OKC Banjaluka uz podršku vladinih institucija iz oblasti obrazovanja i međunarodnih donatorskih organizacija. Mreže Vijeća/Savjeta učenika predstavljaju model uključivanja populacije srednjošklaca u proces donošenja odluka na kantonalnom, entitetskom i državnom nivou. Proces umrežavanja srednjoškolaca omogućit će stvaranje legitimnog tijela koje na nivou Bosne i Hercegovine predstavlja i zastupa interese i potrebe te prava i obaveze ove populacije.

Bilo je odlično druženje, puno smijeha i novih poznanstava kao i dobrih utisaka.
Ovdje možete vidjeti kako je to druženje izgledalo.

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.