Visočki programeri – budućnost je u njihovim rukama

Polaznici kursa programiranja, u organizaciji GO Stranke Za Bosnu i Hercegovinu Visoko, iz sedmice u sedmicu ostvaruju sve bolje i vidljivije rezultate, pokazujući zavidno znanje i kapacitet za napredak.

“Sa ponosom mogu reći da je ova ekipa u potpunosti ispunila naša očekivanja, puni su elana i spremnosti na nove izazove,” rekao je Eldin Ganić, predsjednik SBiH Visoko u zvaničnom saopćenju.

“SBiH Visoko će nastaviti sa sličnim obrazovnim programima i u budućnosti zato što iskreno vjerujemo da je adekvatna i profesionalna edukacija novih generacija jedan od osnovnih preduslova za opći napredak našeg grada ali i države.”

Podsjećamo, GO SBiH Visoko organizuje ovaj besplatni edukativni program za sve zainteresovane učenice i učenike srednjih škola sa područja našeg grada, a sa misijom da polaznici ovladaju radom u programskom jeziku Python.

“Naša organizacija na ovaj način želi da pomogne mladim i talentovanim osobama da postanu konkurentni u pronalasku veoma traženih poslova iz ove branše, te da što prije počnu da doprinose kućnom budžetu svoje porodice,” dodao je Ganić.

“Našoj omladini treba tako malo da postanu uspješni, pa ako će ovaj naš projekat potaknuti nekoga da sutra postane cijenjen i dobro plaćen programer, naš cilj će biti ispunjen!”
Kurs se odvija uz svesrdnu pomoć i punu saradnju Bošnjačke Zajednice Kulture (BZK) Preporod Visoko.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.