Visočki poljoprivrednici upoznati sa programom uzgoja zelenih feferona -Jalapeño

U Velikoj Sali Općine jučer je održana prezentacija Projekta uzgoja zelenih feferona sorte Jalapeño. Zainteresovani poljoprivredni proizvođači su se upoznali sa programom uzgoja, načinom saradnje i planovima kompanije Carl Kuehne za 2019. godinu.

Zagarantiran otkup, sufinansiranje nabavke repromaterijala (sistem kap po kap, zaštitna sredstva, đubriva, mreže, folije i ostalo), isplata odmah poslije berbe, savjetodavna pomoć i garantovana cijena otkupa 0,90 kf/kg, samo su neke od pogodnosti koje su detaljno predstavljene na prezentaciji.

S obzirom na to da je Općina Visoko potpisala memorandum o saradnji sa Uredom za koordinaciju projekata – PCU u projektu RCDP – „Program razvoja ruralne konkurentnosti“, poljoprivrednici koji potpišu ugovore sa Carl Kuehne kompanijom direktno ulaze u ovaj projekat. Implementacijom projekta sufinansirat će se nabavka repromaterijala u vrijednosti od 40% od strane IFAD-a koji finansira cjelokupni projekat.

Svi zainteresovani koji žele saradnju sa Carl Kuehne kompanijom trebaju potpisati primjerak ugovora koji su dobili na prezentaciji, te dostaviti u kancelariju za poljoprivredu 20A Općine Visoko, najkasnije do 08.02.2019. godine.

Press Općine Visoko