Lokalne TemeVisočki pčelari osvojili zlatne medalje u Tuzli

Visočki pčelari osvojili zlatne medalje u Tuzli

U Tuzli je održan tradicionalni 17. Međunarodni sajam pčelarstva i pčelinjih proizvoda “Medena Tuzla 2022” čiji je organizator bio Savez pčelara Tuzlanskog kantona. Ove godine na dvodnevnoj manifestaciji svoje proizvode predstavilo je više od 40 izlagača iz BiH, Hrvatske i Srbije. Cilj manifestacije je bio da se razmijene iskustva proizvođača i njihov plasman na tržište, ali i promocija bh. pčelarstva. Po osmi put je upriličena i Međunarodna tehnološka i senzorska analiza meda, koja je bila takmičarskog karaktera te su dodijeljeni zlatni pehari i medalje za medove koji su pristigli na analizu. Među nagrađenim pčelarima su i Visočani Midhat Balta i Elvedin Kamenjaš, koji su za svoje uzorke meda dobili zlatne medalje.

“Ovo je moje prvo učešće i mogu reći da sam zadovoljan u svakom pogledu. Dobio sam zlatnu medalju za med od medljike, što je potvrda dobrog rada i kvalitete meda kojeg proizvodim. Pohvalio bih organizatore za uspješan sajam, koji je bio i prilika da se družimo sa pčelarima iz naše zemlje i regiona te na taj način razmijenimo iskustva, što nekada može biti od izuzetnog značaja”, rekao je Balta.

Visoko.co.ba/Neven K.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE