Visočki Malci Genijalci osvojili tri pehara na Međunarodnoj olimpijadi u mentalnoj aritmetici

Beograd je bio domaćin Olimpijade u mentalnoj aritmetici u nedjelju, 10.06.2018. godine na kojoj se takmičilo 1200 mališana iz 15 europskih zemalja. To je jedinstven događaj i najveće takmičenje tog tipa u jugoistočnoj Europi. Organizator takmičenja je bila Škola mentalne aritmetike Malac Genijalac koja se bavi razvojem intelektualnih sposobnosti mališana od četvrte do dvanaeste godine.

Malci Genijalci iz Visokog su dokazali da su poslije samo nekoliko mjeseci pohađanja nastave sposobni da se bore sa ostatkom Europe.

Visočki Malci Genijalci su na ovo takmičenje krenuli prije svega sa željom da se upoznaju sa drugim Malcima Genijalcima i steknu nova prijateljstva i iskustva, ali su se u svoj grad vratili sa izvanrednim rezultatima.

Karačić Amin je u disciplini mentalnog računanja, a kako mi to u našoj školi zovemo „anzan“, osvojio fantastičnu srebrnu medalju.

Karačić Adi je u disciplini pismenog dijela osvojio bronzanu medalju što pokazuje marljiv rad i trud našeg Adija.

Naši najmlađi takmičari, Faruk i Esma su pokazali da se rad i trud isplati i tako ostali među zadnjih 20 takmičara, od ukopno 250 u njihovoj kategoriji , dok je Amina Suša ušla u najuži izbor i među 7 najboljih takmičara u svojoj kategoriji, od 250 takmičara se borila za zlato.

Ismić Amar je pokazao fantastičan uspjeh i ispao pred samo finale i tako ušao među deset najboljih, od 290 takmičara u svojoj kategoriji.

Hana, Maja, Sumeja, Aldin, i Bakir, zajedno sa ostatkom ekipe su boje naše zastave predstavljali u najboljem svjetlu i time našoj školi obezbijedili pehar za najbolji uspjeh škola.

Bravo Visoko, bravo Malci Genijalci.
Za djecu koja mijenjaju svijet.