Visočki izviđači u subotu organiziraju veliko takmičenje pod nazivom “Skriveno blago 2018”

Dana 13.10. (subota) će se u Visokom održati aktivnost “Skriveno blago 2018”.

Ovo je prvi put poslije dosta godina da ovu vrstu aktivnosti organizuje visočki odred izviđača. Kompletnu aktivnost su osmislili i sprovest će mlađi članovi našeg odreda.

Otvaranje takmičenja je planirano u 9:00 časova na platou ispred Kulturno sportskog centra ”Mladost”, dok je zatvaranje takmičenja planirano u 16:30 časova na istom mjestu.

Aktivnost je planirana kao takmičenje poletaraca i pčelica (uzrast od 7 do 11 godina) na području Visokog, tako da će se u toku dana moći vidjeti ekipe polataraca kako izvršavaju zadatke na raznim lokacijama u gradu.

Na takmičenje su se prijavile 23 ekipe iz čitave BiH, koje će se kroz čitavu subotu družiti i međusobno takmičiti. Naravno u takmičenju će učestvovati i ekipe našeg odreda, koje će se takmičiti van konkurencije.

Ovim putem pozivamo roditelje izviđača, prijatelje našeg odreda i ostale zainteresovane koji žele da prisustvuju činu otvaranja i zatvaranja ove aktivnosti.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.