Visočki izviđači učestvovali na međunarodnoj izviđačkoj manifestaciji “U susret proljeću”

U sklopu manifestacije u Zenici nastupilo oko 700 izviđača iz BiH i Srbije

1026

U Zenici je u subotu održana 10. međunarodna izviđačka manifestacija “U susret proljeću”, koja je okupila oko 700 izviđača iz cijele Bosne i Hercegovine i susjedne Srbije.

Programski sadržaj manifestacije obuhvatao je takmičenje za mlade izviđače, zeničko orijentaciono takmičenje za izviđače i planinarke, takmičenje za poletarce i pčelice Saveza izviđača Zenice, takmičenje eko-sekcija osnovnih škola Zenice, te promociju muzičkog CD-a i pjesmarice sa Festivala izviđačke pjesme “Zenica 2014”.

U programu je učestvovalo oko 700 takmičara iz Banjaluke, Sarajeva, Mostara, Prijedora, Vareša, Visokog, Zavidovića, Tešnja, Nemile, Doboj Istoka, Ilidže, Zenice te iz gradova susjedne Srbije: Beograda, Subotice, Bajine Bašte i Prijepolja.

U okviru takmičenja trećeplasirana je ekipa Odreda izviđača “Igman 92 Natural”, drugo mjesto je pripalo ekipi “Crni Vrh”, dok je prvoplasirana ekipa Bijelo dugme, Odred “Safet Ribić” iz Nemile.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.