Visočki dobitnici posebnih priznanja Univerziteta u Sarajevu

U sarajevskom Domu mladih jučer je upriličena 16. svečana promocija 5.088 diplomanata i magistranata fakulteta i akademija Univerziteta u Sarajevu (UNSA), najvećeg i najstarijeg univerziteta u Bosni i Hercegovini.

U okviru svečanosti predstavljeno je i 200 dobitnika posebnih priznanja Univerziteta u Sarajevu i to dobitnika zlatne značke, srebrne značke i Povelje Univerziteta u Sarajevu.

Visočki dobitnici posebnih priznanja Univerziteta u Sarajevu su Nejra Mlačo, Edina Ibrišević, Amina Karavelić, Nermana Arnautović, Jasmin Hasandić, Dalila Alibegović i Lamija Aždahić te Adna Omanović iz Lješeva, bivša učenica Gimnazije Visoko.

Nejra Mlačo – Zlatna značka Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu

“Velika mi je čast biti dobitnik ovog priznanja, a jako mi je žao što se danas nismo mogli svi okupiti zbog epidemiološke situacije, pa je dodjela bila improvizirana na malo drugačiji način. Postati doktor medicine u ovo vrijeme, i zamjeniti studentske klupe sa covid ambulantom i meni i drugim kolegama predstavlja veliki izazov i odgovornost, tako da je ova generacija mladih doktora i na taj način posebna. Već u svom radu se trudim da opravdam status najboljeg studenta i da budem što bolji doktor iz dana u dan, a kad vidim zadovoljne pacijente, a naročito izliječene, čini mi se da sam na pravom putu.”

Slika ima prazan alternativni atribut; njen naziv fajla je nejra-mlaco.jpg

Amina Karavelić – Zlatna značka prvog ciklusa studija Građevinskog fakulteta

“Velika čast mi je biti zlatni student Građevinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Primarni cilj mi je bio završiti prvi ciklus sa znanjem primjenjivim u praksi, a značka je došla kao produkt mog rada i volje. Iako smo svi prošli trnovit put tokom studiranja, od suza od smijeha, smatram da je vrijedilo i vrijedi, jer mi mladi smo budućnost naše države i treba da se borimo za ispravne stvari i damo svoj doprinos u tome. Moja najveća podrska tokom studiranja su bili porodica i bliski prijatelji bez čije pomoći bi sve bilo puno teže.”

Slika ima prazan alternativni atribut; njen naziv fajla je gradjevina-1.jpg

Nermana Arnautović – srebrena značka prvog ciklusa Filozofskog fakulteta

“Drago mi je što sam ove godine dobitnica srebrene značke Filozofskog fakulteta na Odsjeku za književnost naroda BiH i bosanski, hrvatski i srpski jezik. Ovo je značajno priznanje za sve nas studente. Hvala mojim profesorima na prenesom znanju, odličnim i korisnim savjetima i nesebičnoj podršci. Svakako najveća zahvala pripada mojoj porodici. Čestitam svim studentima uz želju da nastavimo nizati uspjehe. “

Slika ima prazan alternativni atribut; njen naziv fajla je dzadina-10-681x1024.jpg

Edina Ibrišević – Srebrena značka drugog ciklusa studija na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije

Ujedno je i proglašena najboljim studentom Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije.

“Pomalo je tužno što se današnja promocija održala u ovim okolnostima, ali to ne umanjuje moju sreću što sam i ove godine dobitnica posebnog priznanja Srebrena značka Univerziteta u Sarajevu. To je priznanje za trud i zalaganje svih nas, ali i podstrek da nastavimo biti najbolji u onome što radimo. Hvala svima koji su bili na mom putu ka ovom cilju, a posebno se zahvaljujem svojim roditeljima i porodici.” – kazala nam je Edina Ibrišević.

Slika ima prazan alternativni atribut; njen naziv fajla je najbolja-krim-1.jpg

Dalila Alibegović – Srebrena značka prvog ciklusa studija Elektrotehničkog fakulteta

“Posebna mi je čast biti dobitnica priznanja Srebrene značke Univerziteta u Sarajevu. Ovo priznanje dolazi kao posljedica konstantnog trogodišnjeg rada, truda, zalaganja i odricanja. Bitno mi je naglasiti da ovo nije samo moj uspijeh već i uspijeh prvenstveno mojih roditelja i sestre, porodice i prijatelja. Svako od njih je na nesebičan način dao doprinos kako tokom prethodne tri godine tako i tokom cijelog mog života. Neki moj recept za uspijeh jeste da sebe u svakom trenutku okružite pravim ljudima. Ukoliko ste okruženi ljudima koji čine jedinstven sistem podrške utemeljen na pravim životnim vrijednostima sposobni ste za osvajanje svake tvrđave koja se nađe na vašem putu ka cilju. Najbitnije od svega je voljeti ono čime se bavite kako vam ništa ne bi predstavljalo teret već samo čisto zadovoljstvo.”

Slika ima prazan alternativni atribut; njen naziv fajla je dalila-a-001.jpg

Jasmin Hasandić – Povelja Univerziteta u Sarajevu prvog ciklusa na Fakultetu za saobraćaj i komunikacije

“Moj cilj tokom prvog ciklusa studija bio je steći što više znanja koje ću moći upotrijebiti u praktičnom radu. Velika mi je čast što sam dobio priznanje najboljeg diplomanta na Fakultetu za saobraćaj i komunikacije, Povelju Univerziteta u Sarajevu, te me ovo priznanje dodatno motivisalo da nastavim ka ostvarenju svog cilja i na masteru. Kada s ove tačke gledišta razmišljam o mom trogodišnjem fakultetskom obrazovanju jako sam sretan, te godine su bile ispunjene srećom, zadovoljstvom i zauvijek će mi ostati u lijepom sjećanju. Moram napomenuti da bez moje porodice ne bih bio ono što sam sada i ovim putem im se zahvaljujem. Želio bih poručiti budućim generacijama da ne odustaju od svojih ciljeva i da nam znanje niko ne može nikada oduzeti.”

Slika ima prazan alternativni atribut; njen naziv fajla je on-je-00-1.jpg

Lamija Aždahić – Zlatna značka prvog ciklusa Fakultet islamskih nauka

“Velika je čast i zadovoljstvo biti dobitnica zlatne značke Fakulteta islamskih nauka Univerziteta u Sarajevu. Ovo priznanje simbolizira uloženi trud i rad tokom četverogodišnjeg studija. Prvenstveno se zahvaljujem dragom Bogu, a zatim svojim roditeljima i sestri koji su mi na ovom putu bili velika podrška. Školovanje nastavljam na master studiju kako bih dodatno nadogradila dosadašnje, stečeno znanje i bila u mogućnosti svojim trudom i radom dati doprinos našem društvu i domovini.”

Slika ima prazan alternativni atribut; njen naziv fajla je lamija.jpg

Adna Hrnjić – Srebrena značka prvog ciklusa Fakulteta zdravstvenih studija

Ja sam Adna Hrnjić, rođena sam 2.7.1997. godine u Visokom. Trenutno sam student II ciklusa Fakulteta zdravstvenih studija.

“Izuzetna mi je čast što sam ove godine dobitnica srebrene značke za I ciklus studija upravo na ovome fakultetu. Za moj uspjeh prije svega želim da se zahvalim roditeljima i mojim najbližima na neizmjernoj podršci, kao i mojim profesorima na prenesenom znanju. Ovaj uspjeh za mene predstavlja samo još veći podstrek za dalje obrazovanje i rad na sebi. Također, zelim da čestitam svim mojim kolegama i sugrađanima na postignutom uspjehu.”

Adna Omanović – Zlatna značka prvog ciklusa studija Ekonomskog fakulteta

“Priznanje koje sam dobila predstavlja krunu dosadašnjeg truda i zalaganja. U njemu je satkano jako puno odricanja, napornog rada, zalaganja i možda najvažnije, jednog novog pogleda na život. Pomoglo mi je da spoznam da je cijeli život jedna borba, borba snage i uma, a na nama je da odaberemo svoje oružje. Ja sam odabrala pero, odabrala sam put znanja i na ovaj najvažniji dan za nas studente sam ponosna na svaki korak, svaki uspjeh i svaku bitku koju sam pobijedila. Tokom svog dosadašnjeg školovanja sam imala neizmjernu podršku svoje porodice i bliskih prijatelja koji su pružali snagu onda kada sam i sama pokleknula i koji su pružali ruke kada drugih nije bilo. Čuvajte svoje najmilije, čvrsto ih zagrlite svaki dan i zahvaljujte dragom Bogu što ih imate. Svim mladim ljudima, budućim studentima želim da poručim da čvrsto vjeruju u sebe, u svoje kompetencije i svoje ideje, da budu kreativni i da se ne boje maštati, jer nam kreativnost daje snagu i sposobnost da na život gledamo drugim očima, da budu hrabri i da u svemu pronalaze priliku, čak i u najvećim neuspjesima, jer se sve u životu dešava sa razlogom. Želim ih podstaći da svaki dan tragaju za novim znanjem jer je put znanja jedini put kojim mogu doći do istine. Na kraju, posebnu zahvalu dugujem svojoj divnoj profesorici Halidi Zilić, koja je moje gimnazijske dane krasila najsnaznijim porukama za mladog čovjeka koji ulazi u svijet odraslih.

Slika ima prazan alternativni atribut; njen naziv fajla je ljesevo-naj.jpg