Lokalne TemeVisočki aeromodelari na Svjetskom i Evropskom prvenstvu za juniore

Visočki aeromodelari na Svjetskom i Evropskom prvenstvu za juniore

Za nekoliko dana u Francuskoj počinje Svjetsko prvenstvo slobodnoletećih modela (F1ABC), te Evropsko prvenstvo za juniore. Tamo će, unatoč brojnim problemima, otkazivanjima i zdravstvenim stanjem reprezentativaca, biti i selekcija Bosne i Hercegovine. Okosnicu selekcije ponovo sačinjavaju članovi Aerokluba „Izet Kurtalić“ iz Visokog. Doduše u podmlađenom sastavu, jer je izvršena svojevrsna smjena generacija.

Jutros su ispred klupskih prostorija za Francusku krenuli: Elmin Kerkez, Sabrija Limo i Muhamed Šahinović, koji će nastupiti u klasi F1A – jedrilice; Faruk Čabaravdić u klasi F1B – gumenjaci i biti će na startnoj stazi seniorskog takmičenja, ali se očekuju dobri rezultati u juniorskoj konkurenciji na Evropskom prvenstvu, gdje je prije dvije godine zauzeo 2. mjesto u Svjetskom kupu i peto prošle sezone, te Asmir Šahinović, kao prateći član ekipe.

Ovogodišnji nastup na Svjetskom prvenstvu je za AK „Izet Kurtalić“, za Visoko i za BiH velika stvar, jer će se nakon sedam godina pauze, pandemije i odsustva zbog nedostatka finansijskih sredstava, na najvećoj svjetskoj smotri modelara, noseći državnu zastavu, pojaviti i visočki modelari. Zbog toga se zahvaljuju institucijama i sponzorima koji su ih podržali u nadanjima da se mogu ostvariti zapaženi rezultati.

Visoko.co.ba/Alen Jazić


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE