„Visočke zimske radosti“ – U subotu proglašenje najboljeg crteža …

U subotu proglašenje najboljeg crteža i nastup OŠ “Safvet-beg Bašagić”

Dragi građani, dolazi vikend, a s tim i zabavna subota na našem klizalištu. U okviru manifestacije „Visočke zimske radosti“ Sana's sweets medenjaci i slatkiši u saradnji sa Općinom Visoko organizovali su nagradno takmičenje u crtanju za uzrast do 12 godina. Organizatori su ponudili dvije teme na koje crteži treba da se odnose:  Visočke zimske radosti i medenjaci ili Kućica od medenjaka.

Sve prikupljene fotografije crteža od ponedjeljka, 09. Januara 2017. objavljene su na Facebook stranici @Visockezimskeradosti  pod nazivom „Sana's sweets medenjaci i slatkiši u saradnji sa Općinom Visoko nagrađuje najljepši crtež!“ i ostavljena je mogućnost glasanja putem lajkova do danas, 13. Januara 2017. do 12:00 sati.

Od ukupno 36 pristiglih crteža, 4 crteža će ove subote biti nagrađena prema izboru stručne komisije i prema broju lajkova na Facebook stranici @Visockezimskeradosti.

Rezultati takmičenja bit će proglašeni u subotu, 14. januara 2017. godine u 11:00 sati u Zimskoj bašti na platou ispred KSC „Mladost“.  Stoga, pozivamo sve učesnike takmičenja i njihove roditelje da dođu na klizalište i budu dio ove svečanosti. Nakon proglašenja 4 najbolja crteža, takmičarima će biti uručene nagrade od strane Općine Visoko, obrta Sana's sweets i prigodni pokloni od privrednog društva Bosnian Beech Board d.o.o. Visoko, a ostalim takmičarima će biti uručeni simbolični pokloni.

Nakon svečane dodjele nagrada, kako je već postala i praksa, ove subote klizalištem će zatreperiti dječiji glasovi Osnovne škole „Safvet-beg Bašagić“ koji će nastupati na platou ispred KSC „Mladost“ sa početkom u 12:00 sati. U okviru manifestacije „Visočke zimske radosti“ učenici Osnovne škole će svojim nastupom unijeti igre, pjesme i radosti u ovaj grad, onako kako to samo djeca znaju i sa svojim performansom zabaviti sve prisutne.

Press Općine Visoko