Visočke umjetnice na Art simpoziju “Vlašić 2018”

Tri visočke umjetnice – Dragana Kokoruš, Hasna Efendira, Bejna Šahinović učestvovale su na devetom po redu Art simpoziju “Vlašić 2018”, koji je održan u organizaciji Arhitektonskog studija “Dom projekt” iz Travnika, na lokalitetu Crvena zemlja na Vlašiću. Inače, Art simpozij već osam godina organizuje porodica Ibrišimbegović uz podršku akademskog slikara i dizajnera Ratka Lješića iz Travnika. Do sada je kroz njega prošlo oko 100 umjetnika iz BiH, Hrvatske i Slovenije, koji su “iza sebe” ostavili više od 120 umjetničkih dijela.

“Mi smo po prvi put bile gošće porodice Ibrišimbegović, koja je i organizator ove kolonije, uz podršku akademskog slikara i dizajnera Ratka Lješića iz Travnika. Imale smo priliku da radimo u lijepom ambijentu porodične kuće i prekrasnoj prirodi, uz lijepo vrijeme. Bilo je zadovoljstvo stvarati i družiti se sa ostalim gostima iz Travnika, Sarajeva, Zavidovića, Žepča i Mostara. Sve pohvala idu za domaćine koji su nas lijepo primili i ugostili. Nadamo se da smo kroz naš umjetnički rad i druženja uspjele predstaviti naš grad Visoko u najljepšem svjetlu”, poručila je Hasna Efendira te najavila nova učešća na još nekoliko kolonija u našoj zemlji u narednom periodu.

“Cilj nam je da likovna umjetnička publika širom Bosne i Hercegovine vidi da se u Visokom radi i njeguje likovna kultura te da kroz razmjenu iskustava podignemo saradnju sa kolegama na jedan viši nivo. Upravo zato i podržavamo likovne kolonije i ne dozvoljavamo da ovaj vid umjetnosti bude bačen u drugi plan”, dodala je Efendira.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.