NaslovnicaLokalne TemeVisočke autoš...

Visočke autoškole najbolje u kantonu: Ukupna prolaznost na ispitima za vozače motornih vozila iznosi 78,97 posto

Prema podacima Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, tokom 2020. godine u Visokom je zabilježena najveća prolaznost za ispit iz upravljanja motornih vozila kao i za ukupan ispit iz sve tri oblasti (poznavanje propisa na cestama, poznavanje prve pomoći i upravljanje motornim vozilom).

Naime, taj procenat iznosi 78,97 posto, čime su visočke auto-škole i instruktori zauzeli prvo mjesto u ZDK-u po kvaliteti obrazovanja budućih vozača.

Posmatrano na nivou kantona iz poznavanja propisa iz sigurnosti saobraćaja evidentirana su ukupno 4.894 ispita, od kojih su 3.509 ispita imala pozitivan ishod, a 1.385 negativan.

Za ovu oblast ispita, prolaznost u Visokom iznosi 76,55 posto.

Ukupan broj ispita iz upravljanja motornim vozilom na nivou cijelog kantona je 6063. Pozitivan rezultat zabilježen je za 3.982 ispita, a negativan za 2.081 ispit. Ostvarena prolaznost iz upravljanja motornim vozilom iznosi 65,68%.

U okviru ispita iz upravljanja motornim vozilom po ispitnim mjestima najveća prolaznost zabilježena je u Visokom i iznosi 71,56 posto!

 

Redakcija / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.