Visočka kompanija Auto Truck Trade predstavila BMC autobuse po prvi put u BiH

1883

Visočka kompanija Auto Truck Trade koja se bavi prodajom i servisiranjem vozila, danas je uspješno predstavila autobuse poznate kompanije BMC, gdje su prisustvovali bosanskohercegovački privrednici zainteresovani za ovu djelatnost.

Prezentovana je kompletna ponuda autobusa, nakon čega su svi prisutni imali priliku da uživaju u testnoj vožnji autobusa i da se uvjere u njegov savremeni izgled, dizajn, ali i kvalitet.

Ovom prilikom po prvi put u BiH su predstavljeni BMC autobusi, i to baš u Visokom.

Riječ je o turskom proizvođaču kamiona, autobusa i specijalnih vozila za vojnu namjenu čije vlasničke strukture čine 51% kapitala iz Turske i 49% kapitala iz Katara. Sjedište kompanije je u Izmiru gdje su smješteni i proizvodni kapaciteti. Prošle i ove godine BMC će uložiti oko 89 miliona američkih dolara u modernizaciju proizvodnje i razvoj novih modela, kao i otvaranje odjela za zaštitu sistemom kataforeze. Kada je riječ o autobusima, proizvodnja je fokusirana na modele od 8 do 18 metara, a klijenti mogu birati između dizelskih, plinskih i električnih pogona. U proizvodnji se oslanjaju na Cummins i MAN motore, a svi ispunjavaju stroge norme Euro 6c standarda. A u ponudi su i aerodromski autobusi.

U razgovoru za Visoko.co.ba, Nedžla Greda je ispred kompanije Auto Truck Trade iskazala svoje mišljenje o ovoj velikoj saradnji: „Gosti su danas imali priliku da prisustvuju promociji jednog sasvim novog proizvođaća autobusa na našem tržištu, što nam je posebno drago jer je reakcija prisutnih bila pozitivna. Potrudili smo se da naši gosti iskuse vožnju ovim savremeno dizajniranim autobusima, i uvjere se u njihov kvalitet. Mislim da ovaj projekat ima jako lijepo budućnost.“

Kako je to izgledalo danas na svečanoj promociji pogledajte na fotografijama koje smo za vas pripremili:

 

Komentari

komentara