Visočanka Melika Ždralović putuje na Evropsko prvenstvo u Izrael

Melika Ždralović, članica Kluba ritmičke gimnastike „Pirueta“ Visoko i reprezentativka Bosne i Hercegovine, prethodna tri mjeseca se vrijedno pripremala za nastup na 38. Evropskom prvenstvu u ritmičkoj gimnastici koje će se održati u Tel Avivu u Izraelu.

Melika je prva ritmička gimnastičarka iz Visokog i Zeničko-dobojskog kantona u historiji koja je ispunila normu za ovo takmičenje.

U vezi s tim, Melika je imala čast biti na prijemu u kabinetu gradonačelnika Visokog Mirze Ganića, koji je ovom prilikom u svoje ime i u ime Gradske uprave Visoko, čestitao Meliki na sjajnom uspjehu, te poželio mnogo sreće.

Premijer Ze-do kantona Mirnes Bašić, rekavši da je Vlada opredijeljena da jača sport te da prepoznaje vrhunske rezultate najboljih sportista kao što je Melika, također je zaželio mnogo sreće i uspjeha.

Pripreme za ovo vrhunsko takmičenje sa Melikom su radile trenerice KRG „Pirueta“ Visoko, Amina Hadžimehanović i Stella Fedorovych, trenerica Aida Hadžić, trenerica Lejla Katica, trenerica Marina Semenyuk i kondicione treninge trener Elmir Gorak.

Odlazak u Izrael omogućili su sponzori i privredni djelatnici: ZIRA d.o.o., Prevent Leather d.o.o., Ugarak-Produkt d.o.o, Apoteka „Nera“, ALBEX GROUPE d.o.o., te uvaženi gradonačelnik Mirza Ganić i premijer Ze-do kantona Mirnes Bašić.

Sa timom reprezentacije BiH u ritmičkoj gimnastici, Melika i trenerica Amina Hadžimehanović putuju u Tel Aviv u nedjelju, te im ovim putem čestitamo na ovom uspjehu i želimo mnogo sreće na ovom prestižnom takmičenju.

KRG ”PIRUETA” VISOKO

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.