Visočanka Džejlana Kovačević osvojila zlatnu medalju na Balkanskom taekwondo prvenstvu

Takmičari taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo su, u sastavu reprezentacija Bosne i Hercegovine, ovog vikenda učestvovali na Balkanskom prvenstvu za mlađe kadete, kadete, juniore i seniore koje se održalo u bugarskoj Dupnici.

U konkurenciji od više od 600 takmičara iz 12 nacionalnih selekcija Bugarske, Grčke, Moldavije, Rumunije, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Albanije, Turske, Kosova, Slovenije i BiH, ekipa Novog Grada je učestvovala s 21 takmičarem, osvojivši ukupno 12 medalja – po tri zlata i srebra i šest bronzanih medalja.

Zlatne medalje i zvanične titule balkanskih prvaka osvojili su Džejlana Kovačević u kategoriji seniorki do 73 kg, Nedžad Husić u kategoriji juniora do 55 kg i Adna Borić u konkurenciji kadetkinja preko 59 kg. Srebreni su bili Edita Murguz u konkurenciji juniorki do 59 kg, Anes Šarić u konkurenciji juniora preko 78 kg i Mak Oručević u kategoriji mlađih kadeta do 40 kg. Armin Gredić, Samir Selimović, Aniello Romano, Edna Abaspahić, Ali Rašidagić i Džejla Makaš osvojili su bronzane medalje, saopćeno je iz Taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo.