Lokalne TemePozitivno VisokoVisočanka Amina Hodžić najbolja na takmičenju u Sarajevu: Fotografijom 'Sarajevski John Doe'...

Visočanka Amina Hodžić najbolja na takmičenju u Sarajevu: Fotografijom ‘Sarajevski John Doe’ osvojila prvu nagradu

Fotografija pod nazivom ‘Sarajevski John Doe’, koju je napravila Visočanka Amina Hodžić, odabrana je za najbolju fotografiju na temu ‘Boje moga mjesta’, u okviru takmičenju Centra za kulturu i mlade sarajevske Općine Centar.

Između preko 400 fotografija učesnika iz cijele Bosne i Hercegovine mlada visočka fotografkinja uspjela se istaknuti te osvojiti vrijednu nagradu, fotoaparat CANON EOS4000D, koju joj je ovom prilikom uručio Oro Ibrišimović, iz kompanije Avtera BH d.o.o.

Pobjednička fotografija (Foto: Amina Hodžić)

Pored Visočanke, specijalnu nagradu dobila je Jelena Filipović, a nagradu je uručila Nevena Sučić, iz Violete d.o.o., jedne od najuspješnijih bosanskohercegovačkih kompanija, koja je postala partner i sponzor Centra za kluturu i mlade u realizaciji svih planiranih programa i aktivnosti u narednom periodu. Treća nagrada dodijeljena je Belminu Islamu, poklon bon u vrijednosti 300 KM, drugu nagradu osvojila je Tesnim Karišik, poklon bon u vrijednosti 400 KM.

“U trenutku kada su od mene tražili izjavu, nisam znala šta da kažem, pa sam izgovorila dvije rečenice koje imam spašene u memoriji za takve situacije. Sada kada su se utisci malo slegli, želim prvo da se zahvalim Centru za kulturu i mlade što su dali priliku mladim fotografima da pokažu svoje umijeće i kreativnost. Hvala svim članovima žirija, izuzetna mi je čast što znam da je moja fotografija prošla vaše analize i dobila tako pozitivne komentare i reakcije. Ovakvi trenuci su baš posebni jer služe kao potvrda za dugogodišnji rad, ali su i novi vjetar u leđa”, poručila je na Instagramu dobitnica prve nagrade Amina Hodžić.

 

Visoko.co.ba/Redakcija


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE