Lokalne TemeVisočanka Ajla Čaušević dio sredstava od prodaje knjige poklanja u humanitarne svrhe

Visočanka Ajla Čaušević dio sredstava od prodaje knjige poklanja u humanitarne svrhe

Mlada visočka književnica Ajla Čaušević iza sebe ima dvije objavljene knjige – “Misli, svijet i 21. vijek” i “Tihi vrisak”. Do sada je imala nekoliko uspješnih promocija, a sredstva od prodaje knjige “Misli, svijet i 21. vijek” je, kao što je i obećala, donirala JU Centru za djecu i odrasle s posebnim potrebama ZDK. Inače, Ajla je svoj humanitarni rad počela već u osnovnoj školi.

Ubrzo nakon izdavanja svoje druge knjige, pojavio se COVID-19, tako da nije uspjela realizovati prodaju knjige.

Knjiga “Tihi vrisak” je starija sestra njene prve knjige i govori o stvarima koje prva knjiga nije uspjela reći. “Tihi vrisak” je o svima nama koji živimo u modernom dobu, u knjizi se govori o tome kako ljudi trče za nebitnim stvarima, a iza sebe ostavljaju one bitne.

Sada Ajla pomoću prodaje svoje druge knjige također želi donirati dio sredstava u humanitarne svrhe.

Knjigu možete naručiti tako što ćete poslati poruku Ajli putem društvenih mreža, a magična cijena knjige je 7 KM, a ukoliko želite učiniti dobro djelo, knjigu možete platiti i više od navedene cijene, jer će dio novca opet biti doniran u humanitarne svrhe.

Ajla ovom prilikom moli čitaoce našeg portala da dijele ovu objavu i da svi zajedno učinimo nešto lijepo.

Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE