Visočanin Tarik Imamagić u Upravnom odboru Biciklističkog saveza FBiH

Osnivačka skupština Biciklističkog saveza Federacije Bosne i Hercegovine (BS FBiH) održana je u ponedjeljak u prostorijama Olimpijskog komiteta BiH u Sarajevu, a Savez je utemeljilo 15 klubova iz Federacije BiH.

Za sve bh. bicikliste ovaj datum bit će upamćen ne samo po osnivanju Federalnog biciklističkog saveza, već kao svojevrsna prekretnica u biciklizmu, jačanju biciklizma kao sporta, te postavljanju čvrstih temelja za krovnu instituciju u biciklizmu.

Ono što slijedi je upisivanje Saveza u registar udruženja kod Ministarstva pravde FBiH, čime će njegovo osnivanje biti i službeno, saopšteno je iz Biciklističkog kluba Mostar.

Sjedište Federalnog biciklističkog saveza je u Mostaru, a 15 klubova osnivača jednoglasno je izabralo Emira Vučijaka za predsjednika Saveza, Biljanu Krtalić za glavnu tajnicu, dok su Blaženka Kustura, Vedad Karić, Tarik Imamagić, Dejan Slavuljica, Amar Njemčević i Toni Zorić izabrani za članove Upravnog odbora.

U Nadzorni odbor izabrani su Ivan Širić, Josip Ramljak i Jonuz Zoranjić.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.