Lokalne TemePozitivno VisokoVisočanin Sidik Šabanović finalista "Zvezda Granda" nastupit će na "Visočkom ljetu 2024"

Visočanin Sidik Šabanović finalista “Zvezda Granda” nastupit će na “Visočkom ljetu 2024”

Iako je program za ovogodišnju manifestaciju Dana kulture i sporta “Visočko ljeto 2024” dogovoren i popunjen još prije šest mjeseci i koji će u narednih nekoliko dana ozvaničiti te saopštiti imena izvođača sam gradonačelnik Visokog Mirza Ganić danas je ipak potvrđeno, a usljed velikog uspjeha u najpopularnijem muzičkom takmičenju “Zvezde Granda”, da će na Visočkom ljetu nastupiti i Sidik Šabanović, skromni Visočanin raskošnog glasa koji je ostvario izuzetan uspjeh plasiravši se u finale ovog najgledanijeg muzičkog takmičenja u regionu.

– Upravo na vašem portalu sam vidio da naš sugrađanin bilježi veliki uspjeh na ovom prestižnom takmičenju i u dogovoru sa organizacionim odborom Dana kulture i sporta “Visočko ljeto 2024” odlučili smo da produžimo koncertna dešavanja za još jedan dan tako da će Sidik Šabanović imati veliki koncert u svom gradu na velikoj sceni pred hiljadama ljudi 26.07., čime ćemo zvanično zatvoriti Dane kulture i sporta i najaviti početak Dana trgovine. Drago mi je i sretan sam da ćemo u našem programu imati i ovaj sadržaj, a sve naše Visočane, a i ostale gledaoce ovog muzičkog programa pozivam da u subotu 08.juna glasate za našeg briljantnog Sidika čiji uspjeh uspjeh predstavlja veliku radost ne samo za njega, već i za cijelo naše Visoko. Njegov raskošan glas i izuzetne interpretacije ostavile su snažan utisak na sve ljubitelje muzike, te je sigurno da će se i u finalu boriti za najviši plasman – izjavio je za naš portal ovim povodom gradonačelnik Ganić.

Pred subotnje finale na svom Facebook profilu oglasio se i sam Sidik Šabanović koji se zahvalio svima na dosadašnjoj podršci te pozvao sve one kojima se sviđaju njegovi nastupi da u noći finala glasaju za broj 11.

– “Dragi moji Visočani, i svi moji Bosanci i Hercegovci želim svima da se od srca zahvalim na podršci koju sam dobijao od vas tokom cijelog takmičenja.

Ono što je bilo do mene i što sam ja mogao odraditi, ja sam odradio u ovih 13 krugova takmičenja konačan rezultat je u vašim rukama!

A sada je došlo vrijeme da vas zamolim da dijelite ovu objavu i da u finalnoj noći Zvezde Granda glasate za mene, na način da u SMS poruci kucate broj 11 na broj države iz koje glasate.”
Sidik Šabanović // Zvezde Granda
Sidik Šabanović // Zvezde Granda
inače Dani kulture i sporta “Visočko ljeto 2024” tradicionalno traju od 21. do 25.07., a ove godine posebno su izmijenjeni zbog Sidika Šabanovića i završavaju njegovim solističkim koncertom 26.07. nakon čega počinju Dani trgovine ili nadaleko poznati “Visočki vašar”.

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE