Visočanin Samir Džafić u akciji darivanja: “Moja kosa – tvoja kosa”

Donirajte i vi kosu za bolesnu djecu u BiH

U okviru projekta “Moja kosa – tvoja kosa”, Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka organizira akciju šišanja i doniranja kose za potrebe izrade perika za djecu oboljelu od raka.

“Nakon dvije godine puštanja kose, mnogo potrošenog šampona, dugotrajnog češljanja “Moja kosa – tvoja kosa”. Pozivam sve koji imaju dovoljno strpljenja i želje da se prikljuće ovoj akciji sakupljanja kose za djecu oboljelu od raka. Svoju donaciju kose možete obaviti u frizerskom salonu „EN studio“ u SCC na tećem spratu uz besplatno šisanje. Želja mi je da podignem svijest u dobrovoljnom darivanju kose i krvi. Pored kose koju mogu danirati svako dvije godine, doniram i krv svako tri mjeseca. Kažu dobro se dobrim vraća.” kazao je Džafić.

Svi oni čija je kosa duga najmanje 30 centimetara i nije hemijski tretirana mogu donirati kosu od koje će se praviti prirodne perike, a ostali u znak solidarnosti sa djecom koja boluju od malignih oboljenja mogu skratiti kosu ili se ošišati na ćelavo.

U Bosni i Hercegovini od malignih bolesti godišnje oboli oko 60 djece različitih uzrasta. Procenat izliječenja se kreće oko 80 posto. Međutim, put do izliječenja je težak i bolan, a djeci, posebno djevojčicama, jedno od najtežih iskustava je gubitak kose.

visoko.ba

https://www.youtube.com/watch?v=06LhNpIBZbY