NaslovnicaLokalne TemeVisočanin Har...

Visočanin Haris Aščalić pokrenuo prvu društvenu mrežu u BiH

Expertit mreža je namijenjena pojedincima i grupama za ostvarenje sopstvenih ciljeva i vrijednosti sa saradnjom i zajedništvom koje je potrebno na polju IT-a i drugih nauka.

Ključno gledište mreže Expertit je da obje strane u međusobnom kontaktu mogu imati koristi te da nije potrebna nikakva sila i prinuda kao ni kršenje slobode da bi se ostvarila saradnja pojedinaca koja svima može biti od koristi.

Svi zainteresovani trebaju da upišu nekoliko podataka o sebi i registruju se. Nakon registracije dobivate pristup profilu, vremenskoj crti, chatu. Registrovani korisnici mogu objavljivati tekst/foto/video, uređivati, lajkati, komentarisati, dodavati prijatelje, razgovarati putem chata. Na početnoj sranici profila možete pronaći objave svih svojih prijatelja, a sa desne strane se nalazi popis svih online prijatelja.

Mreža je dostupna i kompatibilna na svim uređajima i na nekoliko jezika. Link mreže: expertit.hol.es

“Kao odgovorna osoba prema sebi i široj društvenoj zajednici, kreirao sam ovu društvenu mrežu kako bi nam omogučila međusobnu komunikaciju, razmjenu iskustava i znanja. Ovo je prva društvena mreža pokrenuta na Balkanu za sve one koji se bave tehnologijom”, rekao je programer Haris Aščalić, inovator ove mreže.

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.