Visočanin Enis Šahinović: Otvorena peta Microsoft NetWork konferencija

Biti će uprilčeno preko 70 predavanja, kroz šest smjerova, tokom tri konferencijska dana

1129
Enis Šahinović (prvi red, krajnje desno), direktor sadržaja konferencije i tehnološki strateg u Microsoft BiH

U Neumu je počela, peta po redu, Microsoft NetWork konferencija, koja je ove godine privukla preko 650 učesnika.

Microsoft NetWork 5 konferenciju otvorio je direktor Microsoft BiH, Omar Krivošija, koji se tokom svog obraćanja podsjetio na prethodne četiri konferencije te objavio kako je ovogodišnja konferencija privukla 25 posto više učesnika, u odnosu na prošlogodišnju, odnosno 650 učesnika, uz ponudu preko 70 predavanja kroz šest smjerova tokom tri konferencijska dana.

Krivošija je prisutne upoznao i sa Microsoft strategijom, vezanom za transformaciju poslovanja i nove poslovne prilike, te se dotakao nadolazećih proizvoda, kao što su Windows 10 i Skype for Business, uz prezentaciju poslovnih Microsoft cloud servisa.

Tokom otvaranja, a u sklopu tehničkog dijela, prisutnima su se još obratili Damir Dizdarević, Adis Jugo i Paula Januszkiewicz, stručnjaci sa Microsoft MVP titulom, koji su govorili o naprednom upravljanju uređajima, povećanju produktivnosti u modernom svijetu, odnosno, sigurnosnim izazovima u kompleksnim IT sistemima. Otvaranje konferencije je završeno uz specijalni nastup Branka Đurića Đure.

“Uz povećanje broja učesnika te učešće nekih od najpoznatijih predavača u svijetu, Microsoft NetWork konferencija je potvrdila status najveće i najutjecajnije IT konferencije u Bosni i Hercegovini. Osim predavanja o novim Microsoft proizvodima i servisima, značajan dio konferencije posvećen je i prezentaciji rješenja lokalnih partnera te sam siguran da će konferencija, pored stjecanja novih znanja, biti iskorištena i za poslovne susrete te ostvarivanje novih prilika za partnere i korisnike” – rekao je Omar Krivošija, direktor Microsoft BiH.

“Izuzetno nam je drago da smo i ove godine okupili najbolje predavače iz šire regije, među kojima je i preko 30 stručnjaka sa Microsoft MVP titulom. Fokus ovogodišnje konferencije je na temama vezanim za Microsoft Azure, Office 365, Dynamics CRM Online, Enterprise Mobility Suite servise i Windows 10, uz teme vezane za infrastrukturu i sigurnost, poslovnu inteligenciju, upravljanje projektima, Visual Studio 2015 i multi-platformski razvoj, korištenje Microsoft i open-source tehnologija, te predstavljanje rješenja koja se koriste u edukaciji. Značajno povećanje broja korisnika pokazuje da su upravo ovo teme koje najviše zanimaju lokalne IT stručnjake” – rekao je Enis Šahinović, direktor sadržaja konferencije i tehnološki strateg u Microsoft BiH.

Konferencija se nastavlja u naredna dva dana, kada će učesnicima biti ponuđena predavanja kroz 6 smjerova vezana za razvoj, infrastrukturu i sigurnost, poslovnu upotrebu tehnoloških rješenja, uz predavanja stručnjaka iz MS Community, edukacijska rješenja i studije slučaja.

Više informacija o programu Microsoft NetWork 5 konferencije možete pronaći na web stranici: www.msnetwork.ba.

Komentari

komentara