NaslovnicaBiHVisočanin Eni...

Visočanin Enis Džafić ponovo generalni direktor Željeznica FBiH, odlučio nadzorni odbor

Nadzorni odbor Željeznica FBiH je krajem prošle godine potvrdio imenovanje Enisa Džafića za generalnog direktora ovog preduzeća.

Nadzorni odbor tako je Džafiću potvrdio novi mandat, a to je još ranije uradila i Vlada Federacije BiH davanjem saglasnosti za imenovanje.

Podsjetimo, dio članova Nadzornog odbora Željeznica FBiH odlučio je ranije ne postupati po saglasnosti Vlade Federacije BiH čime je bio prekršen, ne samo odluka Vlade FBiH, nego i zakon. Ipak, imenovanjem Džafića za generalnog direktora Nadzorni odbor se odlučio vratiti u zakonske okvire.

Podsjetimo, pod Džafićevim rukovođenjem Željeznice FBiH redovno isplaćuju plate i otplatu dugova naslijeđenih iz ranijih perioda, te su ostvarile rekordnu operativnu dobit, a zabilježen je i konstantan rast prevoza roba i putnika. Kompanija je ostvarila i veliki uspjeh na međunarodnom tržištu, te opravkom lokomotiva iz Hrvatske stekla i referencu za tržište EU.

 

Visoko.co.ba/Biznis.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.