Visočanin Armin Muzaferija promovira novi album “Na srcu potpisan”

Prve reakcije na Arminove pjesme su i više nego odlične, a sudeći prema novom albumu, najbolje od Armina tek dolazi.

1141

Poznati bh. muzičar, Armin Muzaferija, predstavlja večeras svoj drugi studijski album “Na srcu potpisan”. Osim već objavljenih singlova “Putujem”, “S tobom bez tebe” i “Sa tvojih usana”, novi album publici donosi još šest pjesama.

Prve reakcije na Arminove pjesme su i više nego odlične, a sudeći prema novom albumu, najbolje od Armina tek dolazi.

Tokom četiri godine rada, Armin se nije odlučio za dokumentiranje svog stvaralaštva, dok nije postao siguran da ima saradnike koji u potpunosti mogu ispuniti njegove muzičke želje. Izvedbe uvrštene na ovaj CD to potvrđuju.

“Novi album je plod četveregodišnjeg rada, života, prijateljstva i ljubavi. Pokušali smo napraviti nešto novo, no ipak je to stari Armin, ali malo ozbiljniji, zreliji i stariji. Sve se to odrazilo na pjesme koje su nastale onako spontano iz srca, a u tome su pomogli prije svega moji prijatelji iz svih krajeva svijeta, ali pečat su dali Mahir Sarihodžić, Antonija Šola, Lejla A.Terović, Mensura Bajraktarević, Alen Lemešević…” – kaže Muzaferija.

Osim promocije albuma, večeras će, u Domu OS BiH, biti predstavljen i spot za pjesmu “Teško vrijeme”, urađen u Hayat produkciji.

Armin je svoju karijeru osim u BiH i regionu, proširio i na tursko tržište, gdje su njegove pjesme uspješno promovirane, a tamošnja publika ga izuzetno cijeni i voli. Tako će se na albumu “Na srcu potpisan“ naći i turska verzija pjesme “Teško vrijeme” (Zor zamanlar).

Mnogo je simbolike u naslovu albuma “Na srcu potpisan“. Uz slušanje albuma, poruka je, ko vam je usitinu na srcu potpisan? Je li to neko ili nešto? I da li vas to čini sretnim? Ne vežimo se za prolazno i ne potpisujmo na srce nešto prolazno…

Komentari

komentara