Lokalne TemeKulturaVisočanin Alen Džindo izložio svoje radove u Zlatarskoj ulici u Tuzli

Visočanin Alen Džindo izložio svoje radove u Zlatarskoj ulici u Tuzli

U sklopu Festivala mladih “Artistička radna akcija” u Zlatarskoj ulici u Tuzli otvorena je izložba crteža i skulptura akademskog kipara Alena Džinde. Posjetitelji su imali priliku pogledati zanimljive slike iz bogatog opusa Alena Džinde iz Visokog kojem nije prvi put da se predstavlja tuzlanskoj publici.

Ono što je zanimljivo je da je ozložba organizovana u Zlatarskoj ulici koja je jedna od najatraktivnijih i najzanimljivijih ulica u gradu. Noć prije se posjetiteljima predstavio fotograf Samir Aganović sa izložbom fotografija na kojima je upravo pomenuta ulica kroz vremenski period duži od 30 godina. Poslije Džinde, planirana je još jedna izložba i to autora Alekse Vidakovića. Naredne sedmice slijedi i izložba najmlađih, odnosno, učesnika Škole crtanja “Oblik” koju vodi tuzlanski slikar Mirsad Hadžiefendić. Sve to će dodatno obogatiti nastup studenata Muzičke akademije.

Visoko.co.ba/Balans.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE