Lokalne TemeSportFOTO / Visočani uzeli učešće na “TRIBALIONU” na planini Tari

FOTO / Visočani uzeli učešće na “TRIBALIONU” na planini Tari

Na teritoriji opštine Bajina Bašta u Srbiji održava TRIBALION trka za koju učesnici kažu da je najluđa sportska avantura sa preprekama. Održava se na planini Tari svake godine u mjesecu maju.

I ove godine Visočani su uzeli učešće na ovoj utrci. Dino Kamarić, Dino Martinović, Amer Kahvedžić, Enes i Kenan Sirćo.

Trka je od skoro 20km najtežeg planinskog terena, sa 35 teških prepreka, kroz blato, vodu, prašinu i 1150 metara visinske razlike!

Visoki zidovi, penjanje uz konopac, puzanje kroz blato, nošenje vreća sa pijeskom, vuča tereta, gađanje kladivom u metu, plivanje, vodene prepreke u kanjonu, dijelovi rute koji su skoro vertikalni, samo su neke od prepreka koje su takmičare čekale na Tribalionu!

Najveća nagrada za sve takmičare koji učestvuju na Tribalion izazovu jeste završetak trke.  Svaki takmičar koji je bio prijavljen na trku dobio je Tribalion majicu a svaki takmičar koji je završi trku dobio i finišersku medalju.

Tribalion trka se sastoji od 3 različite staze:

Tribalion „CHALLENGE“ je trka koja seže u samu srž istinske avanture i sastoji se od 20 km, 1150 m kumulativnog uspona i 35 prepreka.

Tribalion „GREEN“ je ruta sa preprekama turističko – rekreativnog karaktera, ali sa svim elementima prave avanture i čini je 10 km, 400 m kumulativnog uspona i 20 prepreka.

DEČIJA TRKA namijenjena je djeci da uživaju u jedinstvenoj trci, genijalnom druženju, promovisanju zdravlja i razvijanju sportskog duha!

Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE