NaslovnicaLokalne TemeVisočani osvo...

Visočani osvojili drugo mjesto na takmičenju u Brezi

U nedjelju je u Brezi pod okriljem SS OSI ZDK održano 26. kantonalno takmičenje u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom. Tehnički organizator US R OSI Breza istovremeno je priredio i turnir u stonom tenisu u okviru kulturno sportske manifestacije BAZENIJADA 2022. Nastupilo je 6 općinskih/gradskih udruženja u kategorijama, D-opća, D1-pokoljenja amputacija, D2-natkoljena amputacija i D3-amputacija ili oštećenje ruke.

Nakon odigranih mečeva po Bergerovoj tablici i jasnom evidencijom ovlaštene osobe, sudac Kemal Kardaš, takmičenje je privedeno konačnici. Postignuti rezultati su:

D-opća, 1. Smailbegović Binas, 2. Rezaković Mirza, 3. Šarić Nesib.
D1- 1. Tadić Marko, 2. Smailagić Nedim, 3. Golub Harun.
D2- 1. Šahman Edib, 2. Kardaš Kemal, 3. Hasanspahić Ibrahim.
D3- 1. Durić dr Emir, 2. Smailović Fikret, 3. Kamerić Amir.

Na osnovu postignutih rezultata došlo se do konačnog ekipnog poretka.

1. SS OSI TEŠANJ,
2. USR OSI VISOKO,
3. US R OSI ZENICA,
4. US R OSI BREZA,
5. USR OSI OLOVO
6. US R OSI KAKANJ

Za učesnike i najbolje plasirane ekipe i pojedince po kategorijama obezbijeđeni su pehari, medalje, diplome i zahvalnice. 26. kantonalno takmičenje u stonom tenisu zatvorio je predsjednik SS OSI ZDK Senad Goralija.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.