Visočani organizuju manifestaciju “Snovi mladih” i u Kaknju

Nakon što je prije gotovo mjesec dana ova manifestacija održana u Visokom, uskoro će mladi i u Kaknju "sanjati", zajedno sa Visočanima.

600

Plesna škola „Zumba“ iz Visokog, u saradnji sa Javnom ustanovom za kulturu i obrazovanje Kakanj, u petak 22.5.2015. godine, u Domu kulture u Kaknju, sa početkom u 20:00 h, će upriličiti noć umjetničkih performansa „Snovi mladih“.

Snovi mladih je performans koji će predstaviti umijeće mladih i talentovanih ljudi. Noć umjetnosti je nešto drugačije od svih dosadašnjih manifestacija. Ovim performansom se po prvi put okupljaju sva udruženja i klubovi koji imaju dodira sa kulturom i umjetnošću, te se tako kakanjskoj publici žele pokazati svi talenti na jednom mjestu.

Umjetnost je oduvijek dio čovjekovog života. Nadareni je stvaraju, ali je svima data da je uzmu, da uživaju u njoj ili žive sa njom. S obzirom na svoj oblik, ton i temu, nas kao pojedince privlače različite vrste umjetnosti, pa radi toga jeste i osmišljen raznolik program, za svakoga po nešto..

Svi koji su zainteresovani za ovaj događaj imat će priliku da uživaju u muzičkim izvedbama Kakanjaca Alena Čišije i Adina Šolbića, u glumi mladih iz Altervala, u performansima članova plesne škole “Zumba Visoko” iz Visokog i Kaknja, klubova ritmičke gimnastike “Pirueta” i “KRG Visoko”, te izvedbama učenika muzičke škole iz Kaknja i pojedinačnim i grupnim izvedbama malih balerina iz baletske škole Kakanj.

Specijalni gost manifestacije je Naida Bešlagić.

Karte se mogu kupiti po cijeni od 3 KM na dan održavanja manifestacije.

Komentari

komentara