Visočani i Visočanke na svim nivoima vlasti kojima smo svojim glasovima dali mandate, šta je, gdje je zapelo?

Na prethodnim Općim izborima Visoko je u Skupštini ZDK dobilo četiri mandata, dva SDA, jedan SBB i jedan NiP. Uz te mandate u zakonodavnoj vlasti dobili smo i jednu važnu poziciju u izvršnoj vlasti koje je pripalo DF-u, a radi se o ministarstvu finansija. Također voljom visočkih glasača i SDP je dobio jedan mandat u Federalnom parlamentu. Možemo primjetiti da kao Visoko imamo i vrlo šaroliku stranačku zastupljenost od Doboj juga do Sarajeva iz pet različitih stranaka.

Dok se visočki privrednici solidarišu i devet mjeseci nakon izbora prikupljaju novac za renoviranje i izgradnju nove Hitne pomoći u Visokom politički predstavnici Visokog pasivno posmatraju kako recimo Zenica za istu namjenu sa federalnog nivoa uz lobiranje Arnela Isaka dobija 1.000.000KM ili recimo ista ta Zenica sa kantonalnog nivoa za gradski bazen također dobija 1.000.000KM poreznog novca svih građana ZDK i FBiH.

Za sve to vrijeme u Visokom su zaustavljeni projekti izgradnje područne škole u Goduši, kružnog toka na ulazu u Visoko iz pravca Zenice i Sarajeva, obdaništa u Prijekom …. očekujući sredstva koja su ranije obećana kako  od bivše vlasti tako i u predizbornoj kampanji dok ste prikupljali glasove.

Visočani i Visočanke na izborima nisu svoje glasove davali i trošili vrijeme izlazeći da glasaju kako bi neko od gore pomenutih pojedinaca imao paušal ili platu. Da bi neko od istih lakše servisirao kredit, kupio auto, pravio se politički bitan i zarad svog komfora i stečenih privilegija koje traju četiri godine slugavski šutio unutar svoje stranke ljubomorno čuvajući stečenu poziciju. Birali smo vas da nešto radite i uradite za Visoko kao što to rade zastupnici iz Zenice, Maglaja, Zavidovića, Tešnja, Kaknja …

Poređenja radi, od marta 2019.godine kada je Visoko u ZDK imalo premijera, dva zastupnika (SDA, SBB) i ministra MUP-a u Visoko je za manje od dvije godine investirano preko 13.000.000KM.

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.