Visočani akteri filmske potjere u Sarajevu

Detalji filmske potjere u Sarajevu: Trojica Visočana pokrali radnju, napali policiju, pa uhapšeni tokom bijega

U ponedjeljak, 11. novembra 2019. godine, policijski službenici Šeste Policijske uprave dobili su obavještenje da su tri nepoznate osobe, u 20.45 sati, izvršile krivično djelo razbojništva nad zaposlenicom prodavnice “Sloga marketi” u Hadžićima, ulica Omladinska.

Tom prilikom tri nepoznate osobe su, uz prijetnju vatrenim oružjem, otuđile određenu sumu novca i neutvrđenu količinu cigareta, a zatim se putničkim motornim vozilom marke Fiat Stilo, nepoznatih reg oznaka, udaljile u pravcu Sarajeva. Policijski službenici Jedinice za saobraćaj su u mjestu Blažuj, uočili navedeno motorno vozilo koje se kreće “Brzom cestom” iz smjera Hadžića prema Ilidži, a vozač se oglušio na jasno dat znak od strane policijskih službenika da zaustavi vozilo, te nastavio kretanje.

Dolaskom na raskrsnicu ulica Bulevar Meše Selimovića-Alije Kučukalića, općina Novi Grad Sarajevo, putničko motorno vozilo matke “Fiat” Stilo, reg. oznaka 078-E-685 je zaustavljeno i policijski službenici su utvrdili da se u vozilu nalaze osobe: S.Z., rođen 1990. godine u Visokom i M.D., rođen 1988.godine u Visokom, gdje su i nastanjeni. Isti su tom prilikom fizički napali policijske službenike, nanijevši im lakše tjelesne povrede, a povrijeđenim policijskim službenicima je ljekarska pomoć ukazana od ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

Treća osoba udaljila se sa lica mjesta, a prethodno je tokom potjere iz vozila prijetilo vatrenim oružjem, uperivši oružje prema službenom vozilu u kojem su se nalazili policijski službenici. Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela iz člana 289. i člana 359. KZ F BiH (Razbojništvo i Napad na ovlaštenu službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti), S.T. i M.D. su, uz upotrebu sile (fizičke snage i sredstava za vezivanje), lišeni slobode i predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

O cijelom slučaju obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licima, kao i potragu za trećom osobom, a riječ je o R.G., rođen 1986.godine, koji je nastanjen u Visokom.

Visoko.co.ba/MUP KS