Više od 5000 pripadnika ARBiH oduzeli su sami sebi život u “miru”

Danas, kao i jučer. Kao što će i sutra

ZA KOGA GINU BOSANCI? ČIJA JE ARBIH?

Jasno je svima da su vlast u Bosni okupirali arogantni osioni huligani, kriminalci, bjelohljebaroški uhljupi, pa se od njih koji su se ogrnuli dejtonskom zastavom i štite Inzka kao i on uzvratno njih, i ne može očekivati ništa da bi se zaustavilo ubijanje bosanskih građana. Ali, nije jasno, gdje su generali i zašto oni ćute?

Više od 5000 pripadnika ARBiH oduzeli su sami sebi život u “miru”.

Zapravo, za njih rat nikada nije ni završen. Za koga su se borili ako im djeca gladuju? Generalima je dobro, oni su uvijek generali, bilo u onoj ili ovoj armiji. Ne pogađa ih i očigledno ne uznemirava što im Arkan i Gotovina iz groba ubijaju vjerne i hrabre vojnike. Nisu njih toliko izdali politikanti-ništarije, nepismeni jadnici koji iskorištavaju strpljivi i dobroćudni narod, koliko su ih izdali generali koji se i sami pojavljuju među korisnicima “bijelog hljeba”. Kakav li je taj hljeb, sa okusom izdaje, s mirisom ostavljanja na cjedilu suboraca i u taj “hljeb” utkanim suzama njihove djece koju niko neće školovati, liječiti, zaposliti, zaštititi.
Može se razumjeti odluka na preteški korak samouništenja, ali, da on bar ima smisla. A nema smisla, jer neće njihova smrt ganuti prodane korumpirane debelokošce koji samo podlom pričom podsjećaju puk da su, eto, oni Bosanci. Koji su oni Bosanci sa pasošima agresorskih zemalja? Sa kapitalom u zemljama koje ih plaćaju kao svoje masonsko-jezuitske, neo-otomanske, ajatolaške ili cionističke poslušnike? Taj trend se mora zaustaviti.

Vojnici, ili podsjetite svoje generale na oficirku čast i obavezu, da za domovinu daju i svoj život, ili ih ražalujte pred prijekim sudom. Oni misle da su besmrtni i da nije njihovo da ginu, da nije njihovo da gladuju. Njihova i oficirska i ljudska čast je dovedena u pitanje, a sami su odgovorni za takvo stanje. Utopili su se u raskoši i životu na račun stare kratkotrajne slave (često vrlo sumnjive). Oficir mora biti asket. To je bila poenta mojih poruka. A oni? Elita parazita. Neka ginu za njih i njihove vile i vikendice obični redovi, ako ne od ruke neprijatelja, onda bar od svoje.

U potpisu: Nekadašnji profesor bivših oficira kojima sam na predavanjima govorio o humanosti i potrebi asketskog poimanja povjerene im uloge.

Marjan Hajnal

Preuzeto s FB: Marjan Hajnal