Osim ostataka hljeba, bit će vam potrebna električna sjeckalica te papir za pečenje i tepsija. Stari hljeb izrežite na manje komade i stavite u električnu sjeckalicu dok se ne naprave mrvice.
Potom uključite rernu da se grije na 150 stepeni nekih 15 minuta. Za to vrijeme, u tepsiju stavite papir za pečenje rasporedite mrvice. Važno je da ih pravilno rasporedite.
Ostavite da se mrvice peku 15 minuta, a onda i promiješajte i ostavite još 15 minuta. Kada dobro porumene, isključite rernu i malo je otvorite. Tepsiju s mrvicama ostavite u rerni sve dok se ona ne ohladi.
Kada se rerna ohladi, izvadite tepsiju s mrvicama. Ukoliko vam prezla nije dovoljno usitnjena, možete je ponovo staviti u električnu sjeckalicu. Gotovu prezlu spremite u suhu posudu s poklopcem.
Visoko.co.ba/klix.ba
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.