Virgin Galactic odgodio turističke letove u svemir za 2022. godinu

Kompanija Virgin Galactic je odgodila početak svojih turističkih letova u svemir.

Virgin Galactic neće slati turiste u svemir do četvrtog kvartala 2022. godine. Kompanija se ranije nadala da će taj korak napraviti nešto ranije, no plan neće biti realiziran pa će Unity 23 poletjeti najranije sredinom, a vjerovatno krajem 2022. godine.

“Promjena rasporeda našeg perioda poboljšanja i leta Unity 23 naglašava naše procedure koje se odnose na sigurnost, a to pruža najefikasniji put do komercijalnih usluga i pravi je pristup za naše poslovanje i klijente”, izjavio je Michael Colglazier, izvršni direktor Virgin Galactica.

Kašnjenje nije povezano s nedavnom istragom koju je provela Federalna agencija za avijaciju zbog putovanja osnivača kompanije Richarda Bransona u svemir.

 

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.