“Vilenjak jump 2019”: Visoko ugostilo najbolje jahače iz FBiH na takmičenju u preponskom jahanju KUP-a BiH

Konjički klub „Vilenjak“ Visoko, proteklog vikenda bio je domaćin takmičenja u preponskom jahanju „VILENJAK JUMP 2019“, u okviru prvog kola KUP-a FBiH u preponskom jahanju. Ovo takmičenje se prvi put održava u Visokom i Zeničko-dobojskom kantonu, sa svrhom popularizacije konjičkog sporta u našem okruženju.

„Pošto je preponsko jahanje Olimpijska disciplina, nama je cilj predstaviti ovu disciplinu okruženju i uključiti što više zainteresovanih u konjički sport”, rakao je Abdulah Imamović, jedan od osnivača KK “Vilenjak” za naš portal.

Klub “Vilenjak” je klub koji se bavi skooom jahanjem, dresurnim jahanjem, preponskim jahanjem, enduransom i terepijskim jahanjem, također se bave i uzgojem bosanskog brdskog konja, arapskog konja i boričkog arapskog konja.

“Imamo članove i posjetioce iz cijele regije, Europe i svijeta. Visoko kao turistička atakcija sa piramidama i nama olakšava rad i omogućava bolji posjet. Našim prijateljima i članovima omogućava edukaciju, relaksaciju i odmor za dušu. Danas je Bosna i Hercegovina u Visokom. Takmičari su došli iz različitih krajeva sa svojim navijačima, to će najbolje pokazati posjetiocima šta je zapravo ovaj sport, koliko vrijedi, kako je uzbudljiv i koliko je težak. Mi već imamo 2. mjesto ekipno u Grudama i ja očekujem lijepe rezultate za naše takmičare. Naravno najveća je pobjeda pripremiti sve oko, družiti se i da se niko ne povrijedi, ako sve bude tako svi smo pobjednici”, dodao je Imamović.

Ukupan broj prijavljenih startova iznosi 50. Učesnici:

Konjički klub “Sarajevo” Sarajevo

Konjički klub “Stina” Grude

Konjički klub “Basquil” Sarajevo

Konjički klub “Čokorska Polja”

Banja Luka Konjički klub “Vilenjak” Visoko

Konjički klub “Pegasos” Sarajevo.

Iz Visokog učestvuje pet članova Konjičkog kluba “Vilenjak” Visoko, sa ukupno 12 startova na 4 utakmice.

Kako je to izgledalo pogledajte na fotografijama koje smo pripremili za vas:

 

Visoko.co.ba/Ajla Čaušević

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.