Lokalne TemeSaopćenjaVikend u Visokom: Zabilježeno nasilje u porodici, krađa, te fizički napadi

Vikend u Visokom: Zabilježeno nasilje u porodici, krađa, te fizički napadi

1. Na području PS Visoko u navedenom periodu, prijavljena su tri krivična djela i to: nasilje u porodici, krađa i oštećenje tuđe stvari.
2. Evidentirana su dva slučaja narušavanja javnog reda i mira fizičkim napadom na drugog.
3. Izvršen je uviđaj na licu mjesta 1 saobraćajne nezgode u kojoj nije bilo povrijeđenih lica dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.
4. Policijski službenici kontrolisali su 41 vozača i vozilo kojom prilikom su uručili ukupno 17 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola (7 vozača), prekoračenje brzine, nezaustavljanje vozila na znak crvenog svjetla, nepropisno prestrojavanje ili skretanje u raskrsnicama, nepropisno parkiranje i dr.
5. Na zahtjev građana izvršeno je 14 intervencija.

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Visoko.co.ba/PS Visoko


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE