Vikend u Visokom: Zabilježene dvije krađe, posjedovanje droge, te narušavanje javnog reda i mira

Na području PS Visoko prijavljeno je jedno krivično djelo posjedovanja i omogućavanja uživanja opojne droge, jedno krivično djelo pokušaja krađe i dva krivična djela krađe.

Evidentiran je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem.

Nije bilo izvršenih uviđaja saobraćajnih nezgoda.

Policijski službenici kontrolisali su 36 vozača i vozila kojom prilikom su uručili ukupno 18 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola (dva vozača), prekoračenje brzine, nezaustavljanje vozila na znak crvenog svjetla i nepropisno parkiranje.

Na zahtjev građana izvršeno je 14 intervencija.

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Vsoko.co.ba/PS Visoko

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.