Vijećnik Almir Ljeskovica (SDA) uputio čestitku povodom Nove 1444. hidžretske godine

Muslimani širom svijeta danas se prisjećaju događaja Hidžre koja se dogodila 622. godine po Isau, a.s. Tada je Muhammed a.s. bio prisiljen radi vjere sa svojim ashabima, prijateljima, napustiti svoj rodni grad Mekku i otići u Medinu do svoje smrti.

Hidžra je bila vrhunac žrtvovanja Muhammeda, a.s., i njegovih ashaba, koji su bili prisiljeni radi svoje vjere napustiti domove. Bila je to prekretnica u Poslanikovoj misiji i prijelomni trenutak u historiji islama.

U našem vremenu koje danas živimo, žrtvovanje za vjeru od nas ne traži da se iselimo iz svojih domova. Naprotiv. Danas se žrtvovanje iskazuje i dokazuje svojim ostankom u domovini, jačanjem veza sa domovinom i zajednicom, te izgradnji boljeg i ljepšeg mjesta za život svih nas.

Svim muslimankama i muslimanima u Visokom, Bosni i Hercegovini i širom svijeta, upućejem iskrene čestitke povodom nove 1444. hidžrteske godine sa željom da budesigurna u zdravlju, rahatluku, sreći i jedinstvu zajedno sa svojim porodicama, komšijama i prijateljima.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.